Descripció

Horari

Recorregut

Avisos

Contacte

Altres

Mini-Volta pel Puig de Sant Antoni

Excursió del grup GATA per a famílies amb nens el dia 17 de febrer del 2019

El Puig de Sant Antoni és un dels cims incorporats a la "Llista de 100 cims" de la FEEC. Tot i que la seva alçada és de només 411m, ofereix uens magnífiques vistes del Penedès, de Montserrat fins a la costa. En dies de vista excepcionalment clara es pot veure inclus la Serra de Tramuntana de Mallorca.

Uns 60m més avall del cim està situada l'ermita de Sant Antoni de Pàdua, del segle XVIII. Gràcies a la carretera asfaltada que puja fins a aquesta ermita, la muntanya és molt fàcil d'accedir. Després de trobar-nos al bar d'Albinyana pel típic cafetó gatero aprofitem això per pujar bona part de la muntanya amb els cotxes. Qui vulgui també ho pot fer a peu. És un desnivell de 150m en poc més d'un quilòmetre. Aquest tram l'intentem fer amb un ritme normal.

Un cop que tothom està a l'ermita sortim directament cap al Puig Lleó. A la pujada hi ha dos trams molt curts on alguns voldràn fer servir les mans per grimpar; a part d'això és un sender estret i empinat però fàcil. En 10 o 15 minuts arribem a dalt, gaudim de les vistes i seguim cap al piló geodèsic. Seguim més o menys per la cresta àmplia que gira cap a Bonastre.

Després d'un quilòmetre comencem a baixar. Arribem a una pista que ens porta cap a l'ermita un altre cop. L'últim tram és una petita pujada suau per un sender.

Després de la caminada s'acaba la part oficial de l'excursió. Darrere l'ermita hi ha dues taules de pícnic sota les ruïnes (quasi desaparegudes) del Castell de l'Esquernosa del segle XI i uns prats/descampats bastant plans. Així ens podem quedar i jugar amb pilotes i altres coses que hem portat. Fins i tot podem fer un dinar de pícnic allà. Aquells que han pujat a peu des del poble al matí encara han de fer la baixada pel seu compte.


Horari previst

9:00h Estàtua dels Despullats de Tarragona.
9:45h Ens trobem al bar d'Albinyana (sortint en direcció Bonastre, Carrer Bonastre 21) i tenim una estona per esmorzar (els petits) o per fer un cafè
10:15h Sortida cap a l'ermita per a aquells que pugen caminant; la resta surt un quart d'hora més tard
11:00h Sortida des de l'ermita cap al Puig de Sant Antoni
cap a les
13:00h
Tornada a l'ermita

Recorregut

Foto del recorregut
(clicar per ampliar)
GPS de l'excursió
GPS de la pujada a l'ermita a peu

Avisos

Contacte

Per apuntar-vos a l'excursió o fer qualsevol consulta, podeu escriure un correu a Peter Leupold o bé trucar-me al telèfon 675 652 499.

Altres

Si algú vol dinar a Albinyana, recomanem el restaurant Can Lleó.
L'especialitat de la casa és la pasta fresca que fan ells mateixos.
Tenen un racó amb juguets pels nens mentre esperen el menjar, bona música i espai a fora per jugar.